Projekt Green Team priniesol do Banskobystrického kraja pozitívnu zmenu


Občianske združenie EnviroFuture a neformálna skupina Kruh Zeme priniesla do Banskobystrického kraja unikátny projekt. Cieľom projektu bolo zapojiť mladých ľudí, vzdelať ich a dať im priestor na realizáciu verejnoprospešného projektu. Počas roka 2019 sa zrealizovala 8 malých projektov, ktoré mali pozitívny spoločenský dopad.

Mladí ľudia absolvovali v máji vzdelávanie v téme projektového manažmentu, marketingu, time manažmentu, prezentačných zručností, tímovej práce. Účastníci získali ucelený pohľad na problémy životného prostredia od top odborníkov z praxe, ako napríklad témy klimatických zmien, permakultúry, či zero-waste. V tímoch vypracovali návrhy projektov, ktorými chceli zlepšiť a chrániť životné prostredie. Následne počas letných mesiacov projekt testovali, konzultovali s mentormi. Na realizáciu projektu získali aj finančnú podporu.

Projekty boli zamerané na organizovanie čistení a zveľadenia verejných priestorov a osvetové environmentálne aktivity. Účastníci zorganizovali praktický workshop na tému upcyklovania na základnej škole, vytvorili prvé vertikálne záhrady v Banskej Bystrici, či internetovú poradňu pre domácnosti na tému zero-waste.

„Projekt Green Team mi umožnil spoznať skvelých ľudí, ktorí zdieľajú moje nadšenie pre trvalo udržateľný život. Pomohol mi pochopiť, že keď sa stretnú viacerí ľudia na rovnakej vlne, dokážu spolu úžasné veci. Vzájomná podpora a porozumenie dokážu človeka úprimne motivovať a presne to GreenTeam dokázal. Okrem toho mi účasť na projekte dala cenné informácie z rôznych oblastí prostredníctvom prednášok ľudí z praxe. Náš projekt Očami prírody vďaka Green Teamu narástol a my môžeme pomáhať prírode efektívnejšie,“ uvádza účastníčka projektu.

Projekt bol realizovaný vďaka podpore z Európskeho zboru solidarity. Na projekte spolupracujeme s občianskym združením LINK CoWorking Banská Bystrica, Radou študentov mesta Banská Bystrica, Radou mládeže Banskobystrického kraja a komunitno-coworkingovým centrom 365.labb.

Ocami prirody_2

Pridaj komentár